Komu můžeme důvěřovat co se týče módy


Všichni dobře víme, jak důležité je udělat první dojem, zvláště na důležité schůzce, ať už pracovní či soukromé. To je také důvod, proč v těchto případech chceme být vhodně a vkusně oblečeni. Problém je však v tom, že zdaleka ne každý z nás se vyzná v módě, a dovede realisticky zhodnotit, co mu sluší a co je pro danou příležitost vhodné. Proto je pochopitelné, že chceme jít k někomu pro radu. Komu ale můžeme v tomto ohledu věřit?

 

Jednou z možností je samozřejmě nakoupit si řadu nejrůznějších módních časopisů, případně těch pro ženy, neboť i zde je módě věnován dostatek prostoru. Zde bychom samozřejmě očekávali profesionální rady, které nám s naším problémem pomohou. Ukazuje se však, že to tak jednoduché ani zdaleka není.

 

inspiraci najdeme i v módním katalogu

 

V první řadě je tu fakt, že jen málokdo z nás dokáže realisticky zhodnotit svou postavu. Z valné části se považujeme za hubenější/tlustší/s jinými proporcemi, než jak na tom skutečně jsme. To vede k tomu, že si z navrhovaných modelů vybereme takový, který se pro nás nehodí. Opomenout nemůžeme ani fakt, že často jsou navrhované outfity v podstatě typem reklamy, kdy si jejich propagaci daná firma zaplatila. Rozhodně tedy jejich přítomnost na stránkách časopisu neznamená, že jsou opravdu vhodné.

 

vybrání vhodného outfitu není jednoduché

 

Poněkud lepším řešením bývá zeptat se kamarádky nebo známé, zkrátka někoho, komu v tomto ohledu důvěřujeme. A to by se mohlo zdát jako dobrý nápad. Problém však je, že často máme příliš nadhodnocenou představu o jejich vkusu. I zde tedy můžeme snadno skončit katastrofou.

 

Zdaleka nejlepším řešením je nezávislý módní poradce. Jistě, je zdaleka nejdražší, avšak jedná se obvykle o profesionála, který rozhodně ví, co dělá. Jen si musíme dát pozor, aby byl skutečně nezávislý a neměl například smlouvu s některou firmou, že dostane provizi, když doporučí některý z jejích modelů. Tak budeme mít jistotu, že skutečně budeme vypadat, jak nejlépe můžeme.