Hudba nebo sport


Já sama osobně jsem sport brala vždycky hodně vážně. Nedokázala jsem si představit, že bych nemohla sportovat. Četba knih a sport byl můj největší koníček. A jako malá holka jsem na základní škole měla ráda tělocvik, dokonce jsem chodila také do hudební školy na flétnu a potom také na gymnastiku. Povím vám, že flétna a gymnastika mi opravdu hodně šla. Mnoho lidí mi stále doporučovalo, abych dělala jenom jeden zábavný kroužek, že si mám vybrat gymnastiku anebo hudební školu. Věřte nebo ne, ale já jsem si vážně nedokázala vybrat. Nevěděla jsem, jestli mám studovat hudbu anebo sport.

Gymnastika je skvělý sport.

V tomhle případě tedy gymnastiku. Obě dvě věci, oba dva tyto kroužky mi opravdu perfektně šly, jenomže později, když maminka se rozvedla s otcem a otec neměl o mě zájem, tak maminka měla méně financí. Bohužel mi řekla, že už si prý nemůže dovolit platit oba dva kroužky, protože jeden kroužek stál dva tisíce každý měsíc a říkala, že mi může platit maximálně jeden kroužek, že prý mám týden na rozmyšlenou. Řeknu vám, že celý týden jsem skoro proplakala. To jsem byla asi v páté anebo v šesté třídě. Samozřejmě, že plakala i moje maminka, protože moje maminka mi nechtěla takhle kazit moje záliby, nechtěla, abych opustila uměleckou školu hudební anebo také sportovní aktivity.

Občas dělám gymnastiku stále.

Jako je gymnastika. Nakonec jsem to udělala tak, že jsem přestala chodit do umělecké školy, i když mě to moc mrzelo. Stála jsem si říkala, že si to doma mohu opakovat, že flétna mě jednoznačně zůstane, ale gymnastika je něco jiného. Tam se vlastně učíte také nové kroky anebo nové sestavy. Navíc jsem si říkala, že bych si moc přála být na olympiádě. Uvidím, co třeba bude za pět let anebo třeba i za deset let. Samozřejmě, že v té době se už nic nezměnilo. Po dvou letech jsem potom sekla i s gymnastikou, protože moje maminka si našla partnera a neměla na mě téměř vůbec žádný čas. Říkala, že už nebude platit ani gymnastiku. Nevím, jestli to bylo z maminčiny hlavy anebo jestli si tohle vymyslel její nový partner. Ale moc mě to mrzelo.